מאז הופיעה הפלנצ'ה לראשונה בישראל היא החלה כמעט מיד להתחרות על ליבם של ישראלים רבים. התכונות הייחודיות של הפלנצ'ה, המקור האקזוטי שלה (דרום אמריקה), התוצאות המשובחות שלה ועוד יתרונות רבים נוספים שנפרט בהמשך הם ללא כל ספק מקורות המשיכה שלה. אט אט, יותר ויותר ישראלים החליטו לרכוש פלנצ'ה והיא החלה לתת פייט רציני למחבתות המוכרים לנו כל כך. אז מה בעצם עדיף – מחבת? או דווקא פלנצ'ה?
למרבה הצער אין לנו תשובה אחת לשאלה זו, אבל החדשות הטובות הן שיש לנו מידע רב אודותיהן, כך שאחרי שתקראו את המידע, תוכלו לקבל את ההחלטה המתאימה ביותר עבורכם.
מוכנים? יאללה, בואו נצא לסיור ברחבי המטבח הביתי וננסה לשים סוף לשאלה שמנקרת בראשם של ישראלים רבים – פלנצ'ה או מחבת?
ההבדלים:
יש כמה הבדלים בסיסיים בין המחבת לבין הפלנצ'ה, נמנה כמה מהם:
על פי רוב הפלנצ'ה עשויה מיציקת אלומיניום או יציקת ברזל. רוב המחבתות שמיוצרות היום עשויות אלומיניום או טפלון. למחבתות הטפלון מוסיפים תחתית נחושת כדי שתיטיב את פיזור החום ומחבתות האלומיניום נחשבות להכי פחות יעילות בפיזור החום. באופן עקרוני ניתן לומר שככל שהמתכת איכותית וקשוחה יותר כך פיזור החום יהיה אחיד יותר והחימום יעיל יותר.
עגול או מלבן? – הפלנצ'ה מגיעה בצורה מלבנית רחבה בעוד מחבתות נוטות להיות עגולות. אולם, ניתן בהחלט למצוא היום מחבתות מרובעות או מלבניות. על כן, זה עניין של העדפה אישית. מי שאוהב לצלות על מחבת עגולה ייהנה ממחבת בעוד שחובבי הפלטות המלבניות ייהנו דווקא מהפלנצ'ה.
מחבת מיועדת בדרך כלל לטיגון. כלומר לרוב צריך להוסיף קצת שמן כדי להימנע מהדבקות האוכל למחבת, אלא אם כן מדובר בטפלון שדוחה את הדבקות המזון. על הפלנצ'ה ניתן לצלות מזון מבלי להשתמש בשמן כלל וכלל. ואם יש שומן בתוך האוכל הוא יגר לחריצים הייעודיים.
עובי הוא עוד הבדל חשוב. מרבית המחבתות הן בעובי דק והן קלות לנשיאה. לעומת זאת, הפלנצ'ה מאופיינת בעובי עבה כ-2.2 מ"מ לפחות והיא כבדה יותר לנשיאה. נכון, זה הופך את הפלנצ'ה ליותר כבדה אך העובי העבה שלה, כאמור, מבטיח פיזור חום אחיד ויציב לאורך כל זמן הצלייה.
הבחירה בין מחבת לפלנצ'ה היא גם תוצר של מה אתם אוהבים ונוהגים לאכול. אם אתם לא נוהגים להכין מאכלים מסובכים יותר מחביתה, אז מחבת בהחלט יכולה להספיק. אך אם אתם חובבי צליה על הגריל, פלנצ'ה היא הדבר עבורכם. זאת מאחר ועם הפלנצ'ה ניתן להגיע לתוצאות כמו של מנגל (על האש). על הפלנצ'ה ניתן לצלות כל דבר שהיינו צולים על גריל המנגל שלנו: החל מירקות דרך המבורגרים ונקניקיות ועד לסטייקים עסיסיים. שימו לב, הפנלצ'ה מתאימה מאוד לצלייה של סטייקים עבים!
אם כן, נראה שאין תשובה אחת לשאלה מה עדיף מחבת או פלנצ'ה, זה תלוי בהעדפות האישיות, בזמן שיש לכם להשקיע בהכנת אוכל ובטעם שלכם. אנחנו מקווים מאוד שעזרנו לכם להבין את ההבדלים בין 2 אביזרי המטבח האלו וכעת אתם יכולים לקבל את ההחלטה המתאימה ביותר לצרכים האישיים שלכם.
להגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.